Rem & Rem

Håvard Rem har i 20 år hatt forespørsler om å lage plate, men han måtte vente på at sønnen Simen ble stor nok før det ble en realitet.

Rem
Rem & Rem. Foto: Berit Roald

Håvard Rem har gitt ut en rekke bøker, både med egne fortellinger og dikt, samt gjendiktninger. Han har ikke bare gjendiktet deler av Bibelen og Shakespeare, men også Walt Whitman, Bob Dylan og Leonard Cohen. Håvard har også skrevet ti biografier og mange sangtekster. De siste to årene har han ledet flere programserier på NRK radio. Samtidig har han reist rundt med sin sønn Simen og spilt Dylan, Cohen og etter hvert en rekke egne sanger. De har utviklet låtmaterialet gjennom mer enn hundre konserter, og det resulterte i år i platen Hustavler.

Hustavler består av sanger hvor tekstene er hentet fra Håvard Rems dikt, sangtekster og gjendiktninger, og hvor melodiene er skrevet av Simen Rem, Janove Ottesen, Morten Harket, Bob Dylan og Leonard Cohen. Albumet varierer fra et akustisk vise-, blues- og salme-uttrykk til filmatiske lydlandskap, samt elektrisk, gitarbasert blues og rock. Anmelderne har vært svært entusiastiske, for eksempel skrev Fædrelandsvennen: «Det oser av sjel og nerve», mens Varden skrev: «Rett og slett en hyllest til livet slik det er».

På Poesifest for to år siden gjorde far og sønn Rem en uforglemmelig konsert, og vi er glade og stolte over å ha fått dem tilbake. De vil spille både Dylan og Cohen og selvsagt gi deg en del smakebiter fra Hustavler. Dette blir stort, for Rem & Rem er poesi og musikk, far og sønn, dikt og sang, Håvard og Simen, munnspill og el-gitar, stålstrenger og nylon, gutt og gamlis, Cohen og Dylan, rim og rytme, ”nyskapende forestilling” og ”eit høgdepunkt”, dress og slips. Det måtte 20 år til for at Håvard skulle lage plate. Men nå er Simen stor nok både til plate og konserter.