Program

Alle programpostene finner sted i Cappelen Damm-huset, Akersgata 47/49.

Klokka Programpost
 16.00 Dørene åpner.
 17.00 Festpoetens prolog.
Søren Ulrik Thomsen om meningen med poesien.
 17.20 Poeter plukker poeter. Nils-Øivind Haagensen, Geir Gulliksen, Eldrid Lunden, Kjersti Bronken Senderud, Steinar Opstad og Anne Bøe.
 18.00 Gro Dahle leser fra SøsterOm samhold, familie og lengselen etter en søster.
 18.05 Kristin Berget inviterer. Med: Monica Aasprong, Jørn H. Sværen og debutant Maiken Horn Bolset.
 19.00 Morten Langeland leser. Møt vinneren av Stig Sæterbakkens minnepris.
 19.10 Bokbad med festpoet Søren Ulrik Thomsen. Intervjuer: Dan Aleksander Ramberg Andersen.
 20.30 Blinkskudd. Med: Casper André Lugg, Erlend Wichne, Caroline Kaspara Palonen og Audun Mortensen.
 21.00 Sanne gleder. Stian Hole og Lars Saabye Christensen til musikk av Mathias Eick og Erlend Slettevoll.
 21.30 Minikonsert med Unnveig Aas. Flammeforfatter og musiker Unnveig Aas spiller.

 

Kl. 17.00: Prologen

Prolog ved festpoet Søren Ulrik Thomsen: «Dét, hvorom man hverken kan tale eller tie».

 

Kl. 17.20: Poeter plukker poeter

Poet og Flamme forlags Nils-Øivind Haagensen byr på en poesistafett av de sjeldne, inspirert av McSweeney’s-utgivelsen Poets Picking Poets. Noen av de sterkeste poetene i Norge i dag velger ut og forteller om sine kollegaer. Samtlige leser opp underveis. Deltakere: Nils-Øivind Haagensen, Geir Gulliksen, Eldrid Lunden, Kjersti Bronken Senderud, Steinar Opstad og Anne Bøe.

 

Kl. 18.00: Gro Dahle leser fra Søster

Vi har hele tiden ønsket å ha Gro Dahle med på årets Poesifest. Men praktiske ting kom i veien. Nå viser det seg at hun likevel har anledning til å lese for oss. Hør utdrag fra en sterk samling om samhold, familie og lengselen etter en søster man ikke har. Bergens Tidende skriver: «Årets diktsamling, Søster, er en av høstens sterkeste diktsamlinger, og kan også tjene som bevis på at moderne dikt slett ikke er vanskelige å forstå.»

 

Kl. 18.05: Kristin Berget inviterer

Poeten Kristin Berget introduserer og samtaler med noen av sine favoritter: Monica Aasprong, Jørn H. Sværen og debutant Maiken Horn Bolset. Kristin Berget er en av Norges viktigste og mest nyskapende poetiske stemmer og har et entusiastisk publikum. Her har hun valgt ut noen av sine favoritter til et poesiprogram som består av samtaler, lesninger og opplesninger.

 

Kl. 19.00: Morten Langeland leser

I år ble Morten Langeland tildelt Stig Sæterbakkens minnepris for sitt forfatterskap. I sin begrunnelse omtalte juryen den store bredden i forfatterskapet. Selv sier han dette i et intervju: «Poesi har muligheten til et voldsomt nærvær.» Det er vel derfor han allerede hører med blant våre beste opplesere.

 

Kl. 19.10: Bokbad med festpoet Søren Ulrik Thomsen

Danske Søren Ulrik Thomsen regnes som en av Nordens mest betydelige poeter. Han er oversatt til flere språk, også norsk, og har hatt stor innflytelse på nordisk poesi. For mange hører han med blant de beste poetene som skriver i dag. Hør ham i samtale med poet og redaktør i Cappelen Damm Dan Aleksander Ramberg Andersen.

 

Kl. 20.30: Blinkskudd

Redaksjonssjef i Cappelen Damm og forfatter John Erik Riley geleider oss gjennom deler av det poetiske landskapet til Cappelen Damm og Flamme forlag. Vi får opplesninger av flere av de nyere og toneangivende stemmene fra begge forlagene. Casper André Lugg, Erlend Wichne, Caroline Kaspara Palonen og Audun Mortensen leser fra sine nye bøker.

 

Kl. 21.00: Sanne gleder

Sanne gleder er en bok laget av to mestere som på hvert sitt felt er tildelt høythengende priser over hele verden. Den unike boka består av bilder av Stian Hole og dikt av Lars Saabye Christensen. Poesifest utvider rammene ytterligere. Forfatteren leser og bildene vises til musikk av Mathias Eick og Erlend Slettevoll. Dette er et sjeldent møte mellom sterke artister fra forskjellige felt.

 

Kl. 21.30: Unnveig Aas

Minikonsert med artist og forfatter på Flamme forlag Unnveig Aas. Unike Unnveig Aas har på kort tid blitt kjent som den lille lavmælte kvinnen med den store sorgfulle stemmen. Musikken passer perfekt til det meste, også poesifester og høstkvelder. Hun har allerede rukket å få et trofast publikum. Bli med på en minikonsert med en uvanlig låtskriver og artist.